Jdi na obsah Jdi na menu
 


Body fit condition

27. 6. 2011

Body – fit condition

 

 

Cvičení pro dospělé všech věkových kategorii s prvky stylingu, kalanetiky, pilates,  

power jogy a gyrometody, které má za cíl posílení vaší fyzické kondice, redukci bolesti zad a páteře a upevnění vaší svalové soustavy. Probíhá na oblíbenou hudbu, respektuje zdravotní zásady, obsahuje rehabilitační prvky a šetří váš kloubní aparát.

 

Lekce začíná jednoduchými kroky na rychlejší muziku, jejichž cílem je celkové prohřátí organismu, hlavních svalových skupin, rozhýbání velkých kloubů a nastavení správného držení těla. Zahřátí probíhá bez skoků a složitých choreografii. Tato úvodní část může probíhat i na velkých míčích.

Následuje krátké protažení, které eliminuje následné natažení či poškození svalů.

Hlavní část obsahuje cviky, které jsou nakombinované z různých cvičebních metod tak, aby vylepšily vaší celkovou fyzickou kondici – vyrovnaly postavení páteře, posílily svaly odpovědné za udržení páteře ve správné pozici, tvarovaly vaší postavu a rozvíjely rovnováhu…

V této části používáme různé náčiní – velké míče, tyče, overbally, balanční podložky apod. Posilování probíhá bez využití pasivních zátěžových prvků (činky apod.) aby, nedocházelo k přetěžování kloubů.

V druhé polovině lekce se věnujeme cvičení na podložce a posilujeme hýžďové a břišní svaly a také svaly pánevního dna. Opět využíváme overbally, míče, ježky k fixaci správné výchozí cvičební polohy i k samotnému posilování. Popř. jako balanční podložky k aktivaci hluboko uložených svalů.

Závěr lekce je vymezen cca 10 minutovému důkladnému strečinku, kdy protáhneme všechny procvičené svaly a zařadíme i rehabilitační cviky na páteř.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář