Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cvičení s vodní nudlí

11. 3. 2010

Cvičení s vodní nudlí

Vodní nudle je náčiní, které se používá převážně v aquaaerobicu, ale své uplatnění najde netradičně i na suchozemských cvičebních lekcích.Jak název napovídá, jedná se o dlouhý pěnový válec, který je ohebný a lehký. Lze ho pomocí spojek vytvarovat do kruhu, či spojit více nudlí do libovolného útvaru, což jistě oceníme zejména v lekcích pro děti.

Poslouží nám při zábavné rozcvičce, kde sehraje třeba tropického hada, nahradí švihadlo či obruč.Vytvoří nám domeček, skákacího panáka a překážkovou dráhu...Různé barevné provedení jednotlivých nudlí nám pak pomůže procvičit znalost barev a pomůže při rozčlenění dětí do skupin.

I v hodinách Body fit condition bude vodní nudle jistě vítaným oživením.Použijeme ji jednak k posilování rukou,ve stoji rozkročném i ve výpadu, k zafixování správného držení těla při cvičení, jak ve stoji, při přetáčení trupu,ve squotu při posilování hýžďových svalů, tak i vsedě k stabilizaci bederní páteře a vleže pod hýždě. Uplatnění najde i při závěrečném strečinku při protažení svalů na dolních i horních končetinách.Celkově pak oživí všechny již nám dlouho známe cviky!

Vzhledem ke své nízké hmotnosti vodní nudle nezatíží naše klouby a přesto napomůže větší intenzitě posilování!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář