Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak se vyrovnat s nesoustředěností dítěte ?

7. 11. 2008

 

V praxi se bohužel jen v málokteré cvičební lekci podaří naplnit všechny její kladné cíle. Děti jsou bezprostřední a jednají podle svých momentálních potřeb. Takže je určitě víc zajímá třeba auto, které ukořistil jejich kamarád, než fakt, že zrovna chcete aktivně procvičit na velkém míči jejich ramenní   kloub. Pokud se vám přesto podaří s pomocí známé říkanky přesvědčit je, aby si sedly na míč, je to velký úspěch. V tomto věku většinou děti chodí rády na lekce hlavně kvůli volné hře na náčiní.

Zejména věk mezi 18 – 24 měsícem je náročný na soustředění, protože děti objevili kouzlo volného pohybu a rozšířili si tak hranice svého poznávání. Organizované hraní a cvičení se dostává na pozadí jejich zájmu.

Přesto doporučuji i v tomto období cvičení nevzdávat! Pokud děťátko nechce spolupracovat, většinou nepomůže nutit je násilím, spíše volíme metodu stálého nabízení pokračování v cvičení. Někdy pomůže oblíbená říkačka nebo změna cvičebního náčiní. Proto je také lekce složená z jednotlivých bloků.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář