Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vystoupení v tanečních kurzech pro nejmenší

17. 3. 2009

Vystoupení pro nejmenší tanečníky plánuji většinou až na závěr jejich kurzu.

Je to z několika důvodů:

- v průběhu roku se věnujeme nácviku tanečních kroků, manipulaci s náčiním, rozvíjíme rytmiku a kolektivní spolupráci - v případě nácviku vystoupení se celá lekce  věnuje pouze příslušné choreografii a není dostatek času na všeobecný rozvoj, to pak brzdí celou taneční přípravu.

- nácviku konkrétního vystoupení je potřeba věnovat nejméně 5 - 6 lekcí,vždy některé děti chybí, málokdy se sejdeme všichni,příprava vystoupení se tak prodlužuje a trénink se pak stává jednotvárný,zvláště pro takto malé děti, které pak přestává bavit.

- v neposlední řadě hraje roli tréma některých tanečnic a tanečníků, z vystoupení nemají tak velkou radost jako rodiče a často nechápou dril, který je s takovou akcí spojený.Každé dítko je samozřejmě jiné, jsou tací, kteří by již teď vše zvládli s přehledem,ale určitě je jich v kurzu menšina.

Proto pro nejmenší děti nechávám tuto zkušenost až na závěr kurzu, kdy jsou již zvyklé na hodinách více spolupracovat, vydrží déle s pozorností, znají se lépe navzájem a můžou si celou akci lépe užít.Navíc jsou připravené, pokud se rozhodnou s tancováním pokračovat, navázat na své dovednosti i v náročnějších choreografiích.

U pokročilých kurzů už je zcela jiná situace,děti mnohem lépe snáší připadný dril a povedené vystoupení berou jako odměnu za práci, kterou jsme nácviku vystoupení věnovali.Na tréninku pak ubývá formy hry a přibývá výuky konkrétních tanců.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář